Bo på hästgård! 

Hos oss kan du som vuxen bo på hästgård och lära dig mer om hästar. Genom att umgås med hästar får du chansen att lära dig mer om hästens beteende, hästens behov och hur man bäst tar hand om en häst alla de där timmarna man inte sitter i sadeln. Du får också lära dig hur man kan lägga upp träningen för en häst för hållbarhet och god hälsa - och få en inblick i träning både från marken och i sadeln.  Här kan du prova hur det är att vara hästägare med andra ord! 

Missa heller inte att spana in vår blivande äppelgård. Än så länge är äppelträden ganska små och oansenliga, men snart kommer de blomma friskt på våren och ge skörd på hösten! I äppelgården hittar du även en rogivande damm. 

Club-Lösa-Tyglar-helger
Då och då har vi Club-Lösa-Tyglar-helger. Det är helger fyllda med ridning., hästpyssel och trevlig samvaro.  Varje helg erbjuder vi också något extra - kanske en föreläsare, en utflykt till något av alla de spännande platser som finns att besöka i området, bär- och svampplockning vid säsong, bad och mycket mycket mer. Kom gärna med förslag till aktivitet om du vill hänga på någon helg! Observera att inga lärarledda ridlektioner ges under dessa helger - vi rider och tränar tillsammans.  


Under 2022 kommer vi ha "Club-Lösa-Tyglar-helger" följande datum (uppdateras allt eftersom): 


27 - 29 maj. En helg där vi WE-tränar, sjunger in sommaren och kikar in Galleri Astley. Självklart ger vi också alla mammor något lite extra!
15 - 17 juli En helg fylld med sol och bad och hjortronplockning! Och visst hinner vi rida en hel del! 

12 - 14 augusti. En helg där vi skördar bär och svamp och rider tillsammans i skog och mark. Med lite tur kan det bli kräftfiske också! Kontakta Helena på helena@losatyglar.se för mer info och bokning!"No hour of life is wasted that is spent in the saddle."

- Winston Churchill -


 

Horses and children, I often think, have a lot of the good sense there is in the world.

- Josephine Demott Robinson -

 

 

Våra ledord:  samarbete, respekt, kroppsspråk, empati, förståelse, timing, känsla, ödmjukhet, att guida, fokus, prestigelöshet, glädje, humor, tydlighet, klarhet, utveckling, tillsammans, lätthet. Läs gärna mer om vår filosofi under fliken med samma namn. 

Förebilder 

Vår hästhanteringsfilosofi bygger på en stark respekt för och kärlek till hästen. Vi tränar utifrån en inlärningsteoretisk grund och utifrån den kunskap etologerna har att förmedla oss hästälskare. Vi har bland annat Leslie Desmond, Tristan Tucker, Andrew McLean, Gerd Heuschmann, Per Waaler och Perry Wood som förebilder i vårt arbete med hästar, och ser hästarna som de bästa lärarna och mentorerna.Skriv gärna till oss i nedanstående formulär! Var dock försiktig med att lämna ut personliga uppgifter! Alternativ är att kontakta oss via helena@losatyglar.se och telefon 0761-19 42 88