Bo på hästgård! 


Hos oss kan du som vuxen bo på hästgård och lära dig mer om hästar. Genom att umgås med hästar får du chansen att lära dig mer om hästens beteende, hästens behov och hur man bäst tar hand om en häst alla de där timmarna man inte sitter i sadeln. Du får också lära dig hur man kan lägga upp träningen för en häst för hållbarhet och god hälsa - och få en inblick i träning både från marken och i sadeln.  Här kan du prova hur det är att vara hästägare med andra ord! 

OBS! Lövslätten och Lös Tyglar genomgår under 2021 en omfattande omarbetning. Här kommer snart ridhus om 20x50 meter, en damm och en hel äppelgård att finns till glädje för oss, våra besökare och även externa kunder! Det kan göra tillvaron lite rörig här emellanåt - men oj vad et kommer vara värt det! Följ med oss på vår utvecklingsresa vettja! 

Det finns också möjlighet att komma och rida vardagar hos oss för dig som vill utvecklas till häst.  Vi tar emot ryttare på vardagar och helger som vill komma regelbundet och som satsar på en långsiktig utveckling med fokus på förståelse, empati och hästens perspektiv. Kontakta Helena på helena@losatyglar.se för mer info om vad vi kan erbjuda dig! 

För ett bättre teamwork mellan häst och ryttare! 


"No hour of life is wasted that is spent in the saddle."

- Winston Churchill -


 

Horses and children, I often think, have a lot of the good sense there is in the world.

- Josephine Demott Robinson -

 

 

Våra ledord:  samarbete, respekt, kroppsspråk, empati, förståelse, timing, känsla, ödmjukhet, att guida, fokus, prestigelöshet, glädje, humor, tydlighet, klarhet, utveckling, tillsammans, lätthet. Läs gärna mer om vår filosofi under fliken med samma namn. 

Förebilder 

Vår hästhanteringsfilosofi bygger på en stark respekt för och kärlek till hästen. Vi tränar utifrån en inlärningsteoretisk grund och utifrån den kunskap etologerna har att förmedla oss hästälskare. Vi har bland annat Leslie Desmond, Tristan Tucker, Andrew McLean, Gerd Heuschmann, Per Waaler och Perry Wood som förebilder i vårt arbete med hästar, och ser hästarna som de bästa lärarna och mentorerna.Skriv gärna till oss i nedanstående formulär! Var dock försiktig med att lämna ut personliga uppgifter! Alternativ är att kontakta oss via helena@losatyglar.se och telefon 0761-19 42 88