Vårschemat klart!

Nu kör vi igång det 23e året här på Lösa Tyglar! Tiden går så fort när man har roligt! 
Det första vi har gjort i år är att lägga upp en bra plan för hästarna och som alltid sett till att de har det bra och är i bra kondition. Det är ju förutsättningen för att något ska bli av alls här på gården! 

Vi har också lagt upp ett vårschema som ni kan se under fliken "kurser och läger". Här under "på gång" och på vår FB-sida Lösa Tyglar kommer ni att hitta mer specad info om varje läger. 
Som vanligt blir det ridhelger i mängder med mig som tränare. Elettra Sonedotter kommer också och erbjuder sina så otroligt givande kurser i centrerad ridning - något jag själv deltar i med glädje och som ger enormt mycket tillbaka. Balans och en bra sits är en förutsättning för att hästen ska kunna utföra det vi ber om, och för att hästen ska kunna förstå de hjälper vi ger med kroppen. 

En nyhet på dagordningen är att vi kommer erbjuda kurser för den som vill bli "Bästa Hästägaren!". Dessa kurser handlar om allt som inte har med själva ridningen att göra - utan mer skötsel, hantering, inlärning och utrustning för hästen, och inte minst hur man hittar en häst som passar en och som blir ett hållbart köp. Det handlar om teori och praktik om allt det där du skulle undra när du köpt en häst, men borde vetat inna. Det här är kurser som följs av en bok som kommer ges ut under våren - och som självklart ges till alla som deltar på kurserna! :-D 

Förutom allt detta så planerar vi en ny byggnad på gården så vi får bättre möjligheter till bra undervisning - även i teori och på backen. Hästarna går som alltid först och har redan fått en ny lösdrift, så nu är det dags för oss också. 

Vi hoppas verkligen vi får se dig i år här på Lövslätten! Och om du inte kan komma till oss - kanske jag kan komma till er? Jag erbjuder kurser och läger även hos dig - om ni är ett gäng. Kontakta mig för mer information och om du har funderingar! 
Tills vi hörs igen hoppas jag att du får en fantastisk start på detta spännane 2019 - ett år vi hoppas verkligen blir oförglömligt på det allar bästa sätt! 

Många vänliga hälsningar
Helena Norrby, verksamhetschef och tränare Lösa Tyglar